top of page

De industriële eettafel: stoer en stijlvol

Bijgewerkt op: 26 feb.

Eettafels zijn een essentieel onderdeel van elk huis, aangezien ze dienen als de centrale locatie voor familie en vrienden om samen te komen en te genieten van maaltijden. Een industriële eettafel is een prachtige manier om uw eetruimte te verbeteren en een unieke stijlvolle uitstraling te geven. In dit artikel bespreken we wat een industriële eettafel is, waarom het zo populair is en waar u op moet letten bij het kopen van een.


Ons Favoriete industriële eettafel met gratis verzending

Klik hier of op bovenstaande afbeelding om dit product te bekijken


Wat is een industriële eettafel?

Een industriële eettafel is een populair meubelstuk dat steeds meer wordt gebruikt in moderne interieurontwerpen. De tafel heeft een stoer en robuust ontwerp en is vaak gemaakt van metalen onderstellen en houten bladen. De stijl van de industriële eettafel is geïnspireerd op de fabrieksgebouwen uit de jaren 50 en 60 en past perfect in de hedendaagse industriële interieurs.


De industriële eettafel kan zowel in grote als kleine ruimtes worden gebruikt. Het minimalistische ontwerp en de duurzame materialen maken het tot een praktisch en stijlvol meubelstuk dat vele jaren meegaat. Het is perfect voor gezellige etentjes met vrienden en familie en kan worden aangepast aan verschillende woonstijlen. Of je nu een modern, Scandinavisch of vintage interieur hebt, de industriële eettafel past overal bij.


Waarom is een industriële eettafel zo populair?

De populariteit van industriële eettafels is de afgelopen jaren flink toegenomen. Deze populariteit is te verklaren doordat mensen steeds meer waarde hechten aan duurzaamheid en kwaliteit in hun interieur. Een industriële eettafel is niet alleen een stijlvol meubelstuk, maar het is ook nog eens erg functioneel. Door de combinatie van een metalen onderstel en een houten blad is het een stevige tafel die tegen een stootje kan en lang meegaat. Bovendien past de robuuste uitstraling van een industriële eettafel perfect bij een modern interieurontwerp. Door de minimalistische vormgeving en het gebruik van natuurlijke materialen krijgt een ruimte al snel een stoere en industriële sfeer. Het is dan ook niet gek dat veel mensen kiezen voor een industriële eettafel als blikvanger in hun eetkamer of keuken.


Waar moet u op letten bij het kopen van een industriële eettafel?

Bij het kopen van een industriële eettafel zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een van de belangrijkste factoren is de grootte van de tafel. Het is belangrijk dat de tafel groot genoeg is om alle gasten comfortabel te laten zitten, maar tegelijkertijd niet te groot om de ruimte te overweldigen. Een goede vuistregel is om ongeveer 60 centimeter per persoon te rekenen.

Naast de grootte van de tafel, is het ontwerp ook van groot belang. Kies een ontwerp dat past bij uw interieur en persoonlijke stijl. Een industriële eettafel kan bijvoorbeeld verschillende soorten onderstellen hebben, zoals een X-vormig of U-vormig onderstel. Het tafelblad kan ook variëren in materiaal en kleur, bijvoorbeeld hout met een natuurlijke uitstraling of een donker metalen blad.

Bij het kiezen van een industriële eettafel is de kwaliteit van het materiaal ook belangrijk. Controleer het materiaal van het tafelblad en het onderstel om ervoor te zorgen dat het stevig en duurzaam is. Industriële eettafels zijn vaak gemaakt van metalen onderstellen en houten bladen. Het is belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van het hout, zoals de dikte van het blad en de afwerking.


Checklist voor het kiezen van de perfecte eettafel:

 • Maat: Meet de ruimte waar de tafel komt te staan en kies een tafel die past bij de grootte van de ruimte. Een te kleine of te grote tafel kan de uitstraling van de kamer verstoren.

 • Materiaal: Kies een tafel gemaakt van duurzame en hoogwaardige materialen zoals massief hout en stevig metaal. Dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur, maar geeft ook een authentieke uitstraling aan de tafel.

 • Stijl: Kies een tafel die past bij de rest van je interieur en de gewenste sfeer. Een industriële tafel kan bijvoorbeeld goed passen bij een modern, minimalistisch of Scandinavisch interieur.

 • Budget: Bedenk van tevoren wat je wilt uitgeven aan een tafel en houd daarbij ook rekening met de kosten van bijpassende stoelen of accessoires

Tot slot moet u rekening houden met de prijs van de eettafel. De prijs van een industriële eettafel kan variëren afhankelijk van de grootte, het ontwerp en de kwaliteit. Het is belangrijk om een budget vast te stellen en een eettafel te kiezen die binnen uw budget past. Overweeg ook om tweedehands te kopen, aangezien industriële meubels vaak duurzaam zijn en een tweede leven kunnen hebben.


Unieke kenmerken van industriële eettafels

Industriële eettafels hebben een aantal unieke kenmerken die hen onderscheiden van andere eettafels. Een van de meest opvallende kenmerken is hun grootte en robuuste uitstraling. Deze tafels zijn vaak groter dan andere eettafels en hebben stevige metalen onderstellen en massieve houten bladen die zeer geschikt zijn voor grote gezelschappen of gezinnen. Bovendien is het ontwerp van industriële eettafels vaak geïnspireerd op de industriële stijl uit de jaren 50 en 60, wat resulteert in een stoere en duurzame uitstraling.


Een ander uniek kenmerk van industriële eettafels is het gebruik van natuurlijke materialen. Vaak zijn ze gemaakt van hout en metaal, wat niet alleen zorgt voor een natuurlijke uitstraling, maar ook voor een lange levensduur. De materialen zijn vaak van hoge kwaliteit en kunnen tegen een stootje, wat betekent dat deze tafels lang mee gaan.


Daarnaast zijn industriële eettafels ontworpen met het oog op functionaliteit en gebruiksgemak. Ze zijn niet alleen stijlvol, maar ook praktisch in het dagelijks leven. Zo bieden ze voldoende ruimte voor maaltijden en kunnen ze ook gebruikt worden als werktafel of vergadertafel. Dit maakt ze ideaal voor zowel thuis als op kantoor. Kortom, industriële eettafels zijn niet alleen uniek vanwege hun stoere en duurzame uitstraling, maar ook vanwege hun praktische en functionele ontwerp.


Onderhoud en reiniging

Een industriële eettafel is duurzaam en sterk, maar heeft wel enig onderhoud nodig om er op zijn best uit te blijven zien. Hier zijn een paar tips voor het onderhoud en reiniging van een industriële eettafel:

 1. Gebruik geen agressieve reinigingsmiddelen, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Gebruik in plaats daarvan een milde zeepoplossing of een speciaal reinigingsmiddel dat geschikt is voor hout en metaal.

 2. Maak de tafel regelmatig schoon met een vochtige doek om stof en vuil te verwijderen. Gebruik geen schurende materialen of schuursponsjes, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Als er vlekken op de tafel zijn, verwijder deze dan zo snel mogelijk om te voorkomen dat ze in het materiaal trekken.

 3. Behandel de tafel regelmatig met een houtolie of wax om het oppervlak te beschermen en te voeden. Breng de olie of wax aan volgens de instructies van de fabrikant en laat het goed intrekken voordat je de tafel weer gebruikt. Door de tafel regelmatig te behandelen, blijft het oppervlak mooi en beschermd tegen vocht en vuil.

 4. Plaats de tafel niet in direct zonlicht of bij een warmtebron, omdat dit kan leiden tot scheuren en vervorming van het hout en de metalen onderdelen.

 5. Tot slot, als je langdurig niet thuis bent of de tafel niet vaak gebruikt, bedek de tafel dan met een beschermende hoes om te voorkomen dat stof en vuil zich ophopen op het oppervlak van de tafel.


Veelgestelde vragen (FAQs)

 1. Wat is een industriële eettafel? Een industriële eettafel is een tafel die is geïnspireerd op de industriële stijl, die bekend staat om zijn robuuste en stoere uiterlijk. Deze tafels hebben meestal een stalen of metalen frame en een tafelblad gemaakt van hout, beton of glas.

 2. Welke maten zijn beschikbaar voor industriële eettafels? Industriële eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, van kleine ronde tafels voor 2 personen tot grote rechthoekige tafels voor 10 personen of meer. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen die past bij de grootte van de kamer en het aantal mensen dat aan de tafel zal zitten.

 3. Zijn industriële eettafels duurzaam? Ja, industriële eettafels zijn over het algemeen duurzaam vanwege het gebruik van stevige materialen zoals staal en hout. Bovendien zijn deze tafels tijdloos en kunnen ze jarenlang meegaan zonder hun stijlvolle uitstraling te verliezen.

 4. Hoe kan ik mijn industriële eettafel onderhouden? Het onderhoud van een industriële eettafel is vrij eenvoudig. U kunt het tafelblad schoonmaken met een vochtige doek en mild reinigingsmiddel. Vermijd echter schurende reinigingsmiddelen of harde borstels, omdat deze het oppervlak kunnen beschadigen. Het is ook belangrijk om het stalen of metalen frame regelmatig af te vegen met een droge doek om roestvorming te voorkomen.

 5. Kan ik mijn industriële eettafel aanpassen? Ja, veel meubelmakers bieden maatwerkopties voor industriële eettafels, zodat u de tafel kunt aanpassen aan uw specifieke wensen en behoeften. Dit kan onder meer het kiezen van het materiaal, de afmetingen en de afwerking van de tafel omvatten.


bottom of page