top of page

De oplaadbare wandlamp: een slimme en duurzame keuze

Een oplaadbare wandlamp is een mooie manier om sfeer en licht te creëren in je huis. Ze kunnen een donkere hoek opfleuren, een kunstwerk accentueren of een gezellige leeshoek maken. Maar wat als je geen stopcontact in de buurt hebt, of als je de lamp wilt verplaatsen naar een andere plek? Dan zijn oplaadbare wandlampen de ideale oplossing!


Onze favoriete kast met gratis verzendingKlik hier of op bovenstaande afbeelding om kast te zien op Amazon


Wat zijn oplaadbare wandlampen?

Oplaadbare wandlampen zijn lampen die je aan de muur kunt bevestigen zonder snoer of stekker. Ze werken op een ingebouwde batterij die je kunt opladen met een USB-kabel. Zo kun je de lamp altijd gebruiken waar je maar wilt, zonder afhankelijk te zijn van een stroombron.


Oplaadbare wandlampen hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele wandlampen. Ze zijn:


- Flexibel: je kunt de lamp makkelijk verplaatsen of meenemen naar een andere kamer, bijvoorbeeld als je gaat verhuizen of verbouwen.

- Duurzaam: je bespaart energie en geld door geen stroom te verbruiken als de lamp niet aan staat. Bovendien gaan de LED-lampjes lang mee en hoef je ze niet vaak te vervangen.

- Veilig: je hebt geen last van losse snoeren of stekkers die struikelgevaar of brandgevaar kunnen opleveren. Ook hoef je je geen zorgen te maken over kortsluiting of oververhitting.


Hoe kies je de juiste oplaadbare wandlamp?

Er zijn veel verschillende soorten en stijlen oplaadbare wandlampen op de markt. Hoe kies je de lamp die het beste bij jouw interieur en wensen past? Hier zijn een paar tips om je te helpen:


- Bedenk waar je de lamp wilt plaatsen: wil je de lamp gebruiken als hoofdverlichting, sfeerverlichting of accentverlichting? Hoe groot is de ruimte waar je de lamp wilt hangen? Hoeveel licht heb je nodig?

- Kies een design dat bij je smaak past: houd je van modern, klassiek, industrieel of landelijk? Wil je een strakke of juist een speelse vorm? Welke kleur en materiaal vind je mooi?

- Let op de kwaliteit en functionaliteit: hoe lang gaat de batterij mee? Hoe lang duurt het opladen? Hoe makkelijk is de lamp te bevestigen en te bedienen? Heeft de lamp verschillende lichtstanden of dimfuncties?


Waar kun je oplaadbare wandlampen kopen?

Als je op zoek bent naar oplaadbare wandlampen, dan kun je terecht bij verschillende webshops en winkels. Een voorbeeld van een webshop die oplaadbare wandlampen verkoopt is Amazon.

https://amzn.to/3E7YLZlDeze lamp heeft een modern en minimalistisch design met LED-lampjes die naar boven en naar beneden schijnen. De lamp is gemaakt van aluminium en heeft een zwarte of witte kleur. De lamp heeft een ingebouwde batterij die lang meegaat en die je kunt opladen met een USB-kabel. De lamp heeft ook een bewegingssensor die de lamp automatisch aan- en uitschakelt.


De Rechargeable Indoor Wall Lamp USB Oplaadbaar kost maar €32,36 en wordt gratis verzonden binnen Nederland. Je kunt de lamp eenvoudig online bestellen en de volgende dag al in huis hebben.


Hoe installeer je een oplaadbare wandlamp?

Het installeren van een oplaadbare wandlamp is heel eenvoudig. Je hebt geen gereedschap of elektricien nodig. Je kunt de lamp zelf ophangen met een paar schroeven of een plakstrip. Volg deze stappen om de lamp te installeren:


- Kies een geschikte plek voor de lamp: zorg dat de lamp op een vlakke en stevige ondergrond komt te hangen. Houd rekening met de hoogte en de richting van het licht. Vermijd plekken waar de lamp nat kan worden of in direct zonlicht kan staan.

- Bevestig de lamp aan de muur: gebruik de meegeleverde schroeven of plakstrip om de lamp aan de muur te bevestigen. Zorg dat de lamp goed vastzit en niet kan verschuiven of vallen.

- Laad de lamp op: sluit de USB-kabel aan op de lamp en op een stroombron, zoals een stopcontact, een computer of een powerbank. Laat de lamp volledig opladen voordat je hem gebruikt. Het opladen duurt ongeveer 4 uur.

- Zet de lamp aan: druk op de aan/uit-knop om de lamp aan te zetten. Je kunt ook gebruik maken van de bewegingssensor om de lamp automatisch aan te laten gaan als er iemand langsloopt. Je kunt ook de lichtsterkte aanpassen door op de dimknop te drukken.


Waarom kiezen voor oplaadbare wandlampen?

Oplaadbare wandlampen zijn een slimme en duurzame keuze voor je huis. Ze bieden je veel voordelen, zoals:


- Meer vrijheid en flexibiliteit: je kunt de lamp overal neerhangen waar je maar wilt, zonder afhankelijk te zijn van een stopcontact. Je kunt de lamp ook makkelijk verplaatsen of meenemen naar een andere kamer of locatie.

- Meer sfeer en stijl: je kunt met oplaadbare wandlampen een mooie sfeer en stijl creëren in je huis. Je kunt kiezen uit verschillende designs, kleuren en materialen die bij je interieur passen. Je kunt ook spelen met het lichteffect door de lamp naar boven of naar beneden te richten, of door de lichtsterkte te dimmen.

- Meer besparing en duurzaamheid: je kunt met oplaadbare wandlampen energie en geld besparen door geen stroom te verbruiken als de lamp niet aan staat. Je kunt ook gebruik maken van duurzame energiebronnen om de lamp op te laden, zoals zonne-energie of windenergie. Bovendien gaan de LED-lampjes lang mee en hoef je ze niet vaak te vervangen.


Conclusie

Oplaadbare wandlampen zijn een geweldige manier om je huis te verlichten en te decoreren. Ze zijn flexibel, duurzaam, veilig en makkelijk te installeren en te gebruiken. Ze geven je meer vrijheid en mogelijkheden om je huis naar jouw smaak in te richten.


Als je op zoek bent naar oplaadbare wandlampen, dan kun je terecht bij Amazon via: https://amzn.to/3E7YLZl


Wil je meer weten over oplaadbare wandlampen of andere soorten verlichting? Neem dan een kijkje op onze website.bottom of page