top of page

Industriële TV-meubels: waar moet je op letten?

Een industriële tv-meubel kan een perfecte aanvulling zijn op je woonkamer. Het heeft niet alleen een functionele rol om je televisie en andere apparaten op te bergen, maar het kan ook een statement piece zijn dat bijdraagt ​​aan de algehele uitstraling van je interieur. Maar met zoveel verschillende soorten en maten industriële tv-meubels op de markt, kan het overweldigend zijn om te beslissen welke het beste bij jouw behoeften past. In dit artikel geven we je tips waar je op moet letten bij het kopen van een industriële tv-meubel.


Ons Favoriete industriële TV-meubel met gratis verzending

Klik hier of op bovenstaande afbeelding om dit product te bekijken1. De afmetingen van de tv-meubel

Een van de belangrijkste dingen om op te letten bij het kiezen van een industriële tv-meubel is de afmetingen. Je wilt ervoor zorgen dat de afmetingen van de tv-meubel overeenkomen met de afmetingen van de ruimte waarin je het gaat plaatsen. Als het tv-meubel te groot is, kan het de ruimte overweldigen, en als het te klein is, kan het onpraktisch zijn. Meet de ruimte op voordat je gaat winkelen, en zorg ervoor dat je de afmetingen van het tv-meubel controleert voordat je het koopt.


2. De opbergmogelijkheden

Een tv-meubel kan niet alleen als standaard dienen voor je televisie, maar ook als opslagruimte voor andere apparatuur, zoals een Blu-ray-speler, gameconsole, of kabelbox. Het is belangrijk om te bepalen hoeveel opslagruimte je nodig hebt, afhankelijk van je behoeften. Sommige tv-meubels hebben open planken, terwijl anderen laden of kastjes hebben. Als je een minimalistisch ontwerp wilt, kies dan voor open planken. Maar als je veel spullen wilt opbergen, kies dan voor een tv-meubel met laden of kastjes.


3. Het materiaal van de tv-meubel

Industriële tv-meubels worden vaak gemaakt van materialen zoals hout, metaal of een combinatie van beide. Het is belangrijk om te overwegen welk materiaal het beste past bij de rest van je interieur. Hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl metaal een stoere en industriële uitstraling heeft. Kies voor een materiaal dat past bij de rest van je interieur. De kleur van de tv-meubel


4.De kleur van een tv-meubel

Een tv-meubel kan een statement piece zijn in je woonkamer en de kleur ervan kan een grote impact hebben op de algehele uitstraling van de ruimte. Bij industriële tv-meubels worden meestal donkere tinten zoals zwart, grijs of bruin gebruikt. Het is belangrijk om een kleur te kiezen die past bij de rest van je interieur. Overweeg bijvoorbeeld om de kleur van je tv-meubel af te stemmen op de kleur van je vloer, wanddecoratie, of andere meubels in de woonkamer.

Als je toch een lichtere kleur wilt, zijn er opties beschikbaar. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een tv-meubel met een lichtere houtsoort zoals eikenhout of acaciahout. Ook zijn er tv-meubels met witte of grijze afwerkingen beschikbaar. Bedenk wel dat een lichtere kleur tv-meubel ook meer onderhoud kan vergen om het schoon te houden.


5. De afwerking van de tv-meubel

Naast de kleur en het materiaal, is ook de afwerking van de tv-meubel belangrijk om op te letten. Industriële tv-meubels hebben vaak een ruwe en onafgewerkte uitstraling, wat juist bijdraagt aan de industriële look. Maar het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de afwerking van de tv-meubel wel duurzaam en functioneel is. Kies bijvoorbeeld voor een tv-meubel met een beschermende laklaag om krassen en slijtage te voorkomen.


6. De hoogte van de tv-meubel

Naast de afmetingen van de tv-meubel, is ook de hoogte belangrijk om op te letten. De tv moet op ooghoogte staan ​​voor het beste kijkcomfort. Houd hier rekening mee bij het kiezen van een tv-meubel. Kies bijvoorbeeld voor een tv-meubel met een verstelbare hoogte of meet de hoogte van de tv op en zoek een tv-meubel met de juiste hoogte.


7. Het gewicht van de tv-meubel

Een ander belangrijk aspect om op te letten is het gewicht van de tv-meubel. Dit is vooral belangrijk als je een zwaardere tv hebt. Zorg ervoor dat het tv-meubel het gewicht van de tv aankan om ongelukken te voorkomen.


8.Het ontwerp van de tv-meubel

Ten slotte is het ontwerp van de tv-meubel ook een belangrijke factor om op te letten. Industriële tv-meubels hebben vaak een minimalistisch en functioneel ontwerp, wat past bij de industriële look. Maar er zijn nog steeds verschillende ontwerpen om uit te kiezen, zoals zwevende tv-meubels of tv-meubels met wielen. Kies een ontwerp dat past bij jouw persoonlijke voorkeuren en de algehele uitstraling van je interieur.


Al met al zijn er veel verschillende factoren om rekening mee te houden bij het kiezen van een industriële tv-meubel. Door te letten op de afmetingen, opbergmogelijkheden, materiaal, kleur, afwerking, hoogte, gewicht en ontwerp, kun je de perfecte tv-meubel vinden die past bij jouw behoeften en interieur.bottom of page