top of page

Muurstickers Voor de Baby- of Kinderkamer: Tips en tricks voor een leuke en veilige decoratie

Wilt u de kinderkamer van uw kinderen een nieuwe look geven? Overweeg dan om muurstickers te gebruiken! Muurstickers zijn een geweldige manier om de ruimte snel en gemakkelijk te veranderen, zonder dat u veel tijd en geld hoeft te investeren. In dit artikel delen we onze beste tips voor het gebruik van muurstickers in de kinderkamer.


Kies de perfecte muursticker voor de kinderkamer

Muurstickers zijn een populaire manier om de kinderkamer te decoreren. Ze zijn er in allerlei vormen, maten en kleuren, waardoor er voor ieder kind wel een geschikte sticker te vinden is. Maar hoe kies je nu de perfecte muursticker voor de kinderkamer?


Het is belangrijk om rekening te houden met de stijl van de kamer en de persoonlijkheid van het kind. Kies een sticker die past bij de interesses van je kind en bij de rest van de kamer. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor stickers met dieren, bloemen of andere figuren. Is je kind fan van een bepaalde film of serie? Dan kun je ook kiezen voor stickers met de personages uit die film of serie.De beste plek voor muurstickers in de kinderkamer

Muurstickers zijn een populaire en betaalbare manier om de kinderkamer te decoreren. Maar waar plak je ze het beste op? Een goede optie is om de stickers te gebruiken als accentmuur. Dit betekent dat je één muur in de kamer selecteert waar je de stickers op plakt, zoals de muur achter het bed of de commode.


Het voordeel van een accentmuur is dat het kan helpen om de ruimte meer samenhang te geven. Door één muur te selecteren waar je de stickers op plakt, wordt deze muur een centraal element in de kamer. De stickers trekken de aandacht naar deze muur, waardoor de rest van de kamer meer op de achtergrond komt te staan.


Bij het kiezen van een muur om als accentmuur te gebruiken, is het belangrijk om te letten op de kleuren en patronen in de kamer. Kies een muur waar de stickers goed tot hun recht komen en waar de kleur en stijl van de stickers passen bij de rest van de kamer. Als de kamer bijvoorbeeld al veel kleur heeft, kun je het beste kiezen voor stickers in neutrale kleuren. Zijn de muren van de kamer juist vrij neutraal, dan kun je kiezen voor stickers in felle kleuren of met drukke patronen.

Voorbereiding op het aanbrengen van muurstickers

Goed, je weet nu welke muursticker je wilt en weet waar je deze wilt plaatsen, maar voordat u begint met het plakken van de stickers, is het belangrijk om de muur voor te bereiden.


Allereerst is het van groot belang dat de muur waarop u de stickers wilt aanbrengen, schoon en droog is. Zorg ervoor dat er geen stof, vuil, of andere resten op de muur zitten. Het is ook belangrijk om de muur volledig droog te laten zijn voordat u de stickers aanbrengt. Als de muur nog vochtig is, kan de sticker niet goed hechten en kan deze na verloop van tijd loslaten.


Een ander aspect om in gedachten te houden, is het oppervlak van de muur. Als de muur een structuur heeft, kan het lastiger zijn om de stickers goed aan te brengen. Het kan helpen om de stickers op een glad oppervlak te plaatsen. Als de muur toch een structuur heeft, kunt u overwegen om de muur te egaliseren of om de stickers op een vlakke ondergrond te plakken. Door ervoor te zorgen dat de muur schoon, droog en glad is, kunt u ervoor zorgen dat de muurstickers goed blijven plakken en dat ze er mooi uitzien in de kinderkamer.


Veiligheid bij het gebruik van muurstickers in de kinderkamer

Het is niet alleen belangrijk om rekening te houden met het ontwerp en de locatie van de muurstickers in de kinderkamer, maar ook met de veiligheid ervan. Bij het kiezen van muurstickers is het van belang om te letten op de aanwezigheid van schadelijke stoffen. Kies daarom voor stickers die geen giftige stoffen bevatten en die veilig zijn voor uw kind.


Daarnaast is het van belang om ervoor te zorgen dat de muurstickers stevig vastzitten op de muur. Hierdoor wordt voorkomen dat uw kind de stickers van de muur kan trekken en deze per ongeluk in zijn of haar mond kan stoppen. Zorg er ook voor dat de stickers geen losse onderdelen bevatten die kunnen worden ingeslikt.


Bovendien is het belangrijk om regelmatig de staat van de stickers te controleren en ze indien nodig te vervangen. Verouderde of beschadigde stickers kunnen gemakkelijker loslaten en leiden tot gevaarlijke situaties. Door rekening te houden met de veiligheid van de muurstickers in de kinderkamer, kunt u ervoor zorgen dat uw kinderen veilig en gezond blijven terwijl ze genieten van de mooie decoratie in hun kamer.


Verwijderen van muurstickers in de kinderkamer

Muurstickers zijn een geweldige manier om de kinderkamer op te vrolijken en te personaliseren, maar soms wilt u ze misschien verwijderen om ruimte te maken voor nieuwe decoraties. Gelukkig zijn muurstickers niet permanent en kunnen ze op een relatief eenvoudige manier worden verwijderd.


Voordat u begint met het verwijderen van de muurstickers, moet u ervoor zorgen dat de muur schoon en droog is. Dit kan helpen om het proces gemakkelijker te maken en om ervoor te zorgen dat er geen lijmresten op de muur achterblijven. Het is ook belangrijk om geduldig te zijn en de stickers voorzichtig van de muur te trekken om te voorkomen dat de verf of het behang beschadigd raakt.


Als de stickers niet gemakkelijk loskomen, kunt u een föhn gebruiken om de lijm te verwarmen en de stickers los te maken. Zorg ervoor dat u de föhn niet te dicht bij de muur houdt om schade te voorkomen en wees voorzichtig bij het verwijderen van de stickers. Als u klaar bent met het verwijderen van de stickers, kunt u eventuele lijmresten van de muur verwijderen met behulp van warm water en zeep.


Gebruik een zachte doek om de lijm voorzichtig van de muur te wrijven en spoel de muur af met schoon water. Het verwijderen van muurstickers in de kinderkamer is een eenvoudig proces dat niet veel tijd of moeite hoeft te kosten. Met een beetje geduld en voorzichtigheid kunt u uw muren gemakkelijk ontdoen van oude stickers en klaarmaken voor nieuwe decoraties.


In conclusie, muurstickers zijn een geweldige manier om de kinderkamer snel en gemakkelijk een nieuwe look te geven. Zorg ervoor dat u stickers kiest die passen bij de stijl van de kamer en bij de interesses van uw kind. Plaats ze op een geschikte plek en zorg ervoor dat de muur schoon en droog is. Vergeet niet om veiligheid voorop te stellen en onthoud dat muurstickers gemakkelijk te verwijderen zijn.


In het kort

Muurstickers zijn een leuke en creatieve manier om de kinderkamer te decoreren. Met verschillende vormen, maten en kleuren zijn de mogelijkheden eindeloos. Het is belangrijk om stickers te kiezen die passen bij de stijl van de kinderkamer en de persoonlijkheid van uw kind. Het kan ook helpen om stickers op een accentmuur te plaatsen om de aandacht te vestigen op bepaalde elementen in de kamer en om meer samenhang te creëren.


Voordat u de stickers aanbrengt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de muur schoon en droog is. Kies daarnaast stickers die veilig zijn voor uw kind en ervoor zorgen dat ze stevig vastzitten. Op deze manier blijft uw kind veilig en gezond.

Als u op een gegeven moment besluit dat u de stickers wilt verwijderen, kunt u dit doen door ze voorzichtig van de muur te trekken. Verwarm de lijm eventueel met een föhn om het proces gemakkelijker te maken.


Het gebruik van muurstickers is een leuke en eenvoudige manier om de kinderkamer te decoreren en een persoonlijk tintje te geven. Met deze tips en overwegingen kunt u veilig en creatief aan de slag gaan om uw kinderkamer om te toveren tot een magische plek.

bottom of page