top of page

Waarom ik in 2023 voor groen interieur ga

In deze uitgebreide handleiding gaan we dieper in op het gebruik van de kleur groen in het interieur. Groen is een veelzijdige kleur die rust en ontspanning uitstraalt. Het is daarom een populaire kleur om in huis te gebruiken, vooral in slaapkamers en badkamers. In deze gids laten we u zien hoe u groen in uw interieur kunt integreren, welke tinten het beste werken en hoe u groen kunt combineren met andere kleuren.


Ons Favoriete groene vaas met gratis verzending

Klik hier of op bovenstaande afbeelding om dit product te bekijken


Waarom groen in je interieur?

Groen is een kleur die de laatste jaren steeds populairder wordt in het interieur. En dat is niet zo gek, want groen is een kleur die veel rust en ontspanning uitstraalt. Groen staat namelijk symbool voor natuur en de rust die deze uitstraalt. Groen heeft dan ook een positief effect op ons welzijn en kan ervoor zorgen dat we ons minder gestrest voelen. Dit maakt groen bij uitstek geschikt voor ruimtes waarin we tot rust willen komen, zoals de slaapkamer of badkamer.

Naast de kalmerende werking van groen heeft deze kleur nog een groot voordeel: het past goed bij natuurlijke materialen zoals hout en steen. Door groen toe te voegen aan je interieur creëer je dan ook een verbinding met de natuurlijke omgeving. Hierdoor voelen we ons vaak meer op ons gemak en in balans. Dit is met name belangrijk in ruimtes waar we veel tijd doorbrengen, zoals de woonkamer of keuken.


Groen kan bovendien ook helpen om de lucht in huis te zuiveren. Planten zijn namelijk een natuurlijke luchtzuiveraar en dragen daardoor bij aan een gezond binnenklimaat. Door groene planten toe te voegen aan je interieur, haal je niet alleen een stukje natuur naar binnen, maar zorg je ook nog eens voor een gezondere leefomgeving.


Kortom, groen is een kleur die veel voordelen biedt voor ons welzijn en onze leefomgeving. Of je nu op zoek bent naar meer rust en ontspanning, een verbinding met de natuurlijke omgeving of een gezonder binnenklimaat, groen kan je hierbij helpen. Door groen toe te voegen aan je interieur creëer je een warme en uitnodigende sfeer, waarin je jezelf helemaal thuis kunt voelen.

Tinten groen

Er zijn talloze tinten groen waaruit u kunt kiezen voor uw interieur, elk met hun eigen karakter en uitstraling. Het gebruik van de juiste tint groen kan een grote invloed hebben op de sfeer en uitstraling van een ruimte. Hieronder vindt u een overzicht van enkele van de meest populaire tinten groen en hoe u ze het beste kunt gebruiken om de gewenste sfeer te creëren.

  • Salie groen: Deze prachtige tint groen met een grijze ondertoon is perfect voor het creëren van een rustige en ontspannende sfeer in de slaapkamer. Het is een kalme en subtiele tint die zorgt voor een gevoel van harmonie en rust. Combineer salie groen met neutrale tinten zoals wit en grijs om de rustige sfeer te versterken.

  • Olijfgroen: Olijfgroen is een warme en rijke tint die perfect is voor het creëren van een gezellige sfeer in de woonkamer. Het is een populaire tint die goed past bij natuurlijke materialen zoals hout en leder. Gebruik olijfgroen als accentkleur door middel van kussens, plaids of gordijnen om warmte en gezelligheid toe te voegen aan uw interieur.

  • Mosgroen: Mosgroen is een diepe, rijke tint die perfect is voor het creëren van een statementwand in de woonkamer of eetkamer. Het is een opvallende kleur die goed past bij natuurlijke materialen zoals hout en steen. Gebruik mosgroen als achtergrond voor uw kunst of decoratie om een sterk visueel statement te maken.

  • Pastelgroen: Deze zachte tint groen is ideaal voor het creëren van een rustige en ontspannen sfeer in de badkamer. Het is een lichte en luchtige kleur die zorgt voor een gevoel van frisheid en zuiverheid. Combineer pastelgroen met witte of lichte tinten om een serene en kalme sfeer te creëren.

Onthoud dat de kleur groen niet alleen kan worden toegepast op muren en meubels, maar ook op accessoires en decoratie. Overweeg het toevoegen van groene planten of bloemen aan uw interieur om een natuurlijke en levendige uitstraling te creëren. En vergeet niet dat het combineren van verschillende tinten groen ook een interessant en speels effect kan geven aan uw interieur.Combineren met andere kleuren

Groen is een kleur die gemakkelijk kan worden gecombineerd met andere kleuren, afhankelijk van de gewenste uitstraling. Hier zijn enkele voorbeelden van kleuren die goed werken met groen:

  • Wit: Als u op zoek bent naar een frisse en lichte uitstraling, dan is wit een goede keuze om te combineren met groen. Door wit toe te voegen, kan groen echt poppen en zorgt het voor een heldere uitstraling in de ruimte.

  • Goud: Wilt u een elegante en verfijnde uitstraling creëren, dan is goud een goede keuze. Door goud te combineren met groen, kan er een luxueuze sfeer worden gecreëerd die perfect is voor bijvoorbeeld een chique woonkamer.

  • Blauw: Groen kan ook worden gecombineerd met blauw voor een rustgevende en koele uitstraling. Blauw is een kleur die goed past bij groen, vooral als u een ontspannen sfeer wilt creëren in bijvoorbeeld de slaapkamer of woonkamer.

  • Roze: Als u op zoek bent naar een zachte en vrouwelijke uitstraling, dan is roze een goede kleur om te combineren met pasteltinten groen. Door deze kleuren te combineren, kunt u een rustgevende en ontspannende sfeer creëren in bijvoorbeeld de badkamer of slaapkamer.


Al met al is groen een prachtige kleur om te gebruiken in uw interieur. Het kan een gevoel van rust en ontspanning creëren, en het is gemakkelijk te combineren met andere kleuren om verschillende uitstralingen te creëren. Of u nu kiest voor een subtiele accentmuur in salie groen of een diepe statementwand in mosgroen, er is een tint groen die bij uw stijl en smaak past. Door groen te integreren in uw interieur kunt u ook een connectie maken met de natuurlijke omgeving en een gevoel van balans en harmonie creëren. Gebruik deze gids om de perfecte tint groen te vinden voor uw ruimte en combineer het met andere kleuren om de gewenste sfeer te creëren. Met groen als basis voor uw interieur, zult u zeker een prachtig en uitnodigend huis hebben.

bottom of page